Velkommen på teamet Vegard Nygård 

Hvem er Vegard Nygård?

Jeg er født og oppvekst i Kongsberg, med en umiddelbar nærhet til fjellet og en tålelig avstand til sjøen. Jeg har en mastergrad i idrettsfag og jobber som idrettslærer. Jeg liker å være aktiv og mener at det er viktig å kombinere kiting med regelmessig styrketrening.

Jeg har drevet med mye forskjellig idrett, men det er ingen annen idrett som har fenget meg på samme måte som kiting.

Når startet du å kite?

Etter mange år med blanding av undring, nysgjerrighet og fasinasjon, meldte jeg og noen venner oss på kurs med Ivinden i mars 2k15. En uke eller to senere kjøpte jeg meg foilkite og rakk å stå noen få ganger før snøen forsvant. Da høsten nærmet seg skjønte jeg at noe måtte gjøres for å få tukt med abstinensene og jeg kjøpte meg kitebrett og tube slik at kiting kunne bli en helårs hobby. Og med det så var besettelsen i gang for fullt!

Favoritt spot/triks?

En dag ved Haugastølområdet med pudder til låra, solskinn og god sikt, slår nok alt annet. På vannet så er det nok Hvittensand som oftest dukker opp i tankene mine. Kombinasjonen av å kunne skifte i et vindstille område, valget mellom flattvann og bølger, lite badegjester, brakkvann og finkornet sand er med på å gjøre stedet til en riktig perle. At Hvittensand er en av plassene som er nærmest Kongsberg er jo også et pluss.

Jeg er nok mer begeistret for type old school triks, hvor jeg synes triksene virker mer kontrollert og stilfullt, sammenliknet med mange av de typiske new school triksene. Samtidig er old school med på å gi kiting sitt eget særpreg

Sosiale medier?

Dere kan finne meg på Facebook og på Instagram som venyga

Hos Ivinden.no:

Det er lenge mellom hver gang vi møter noen som er så lideskapelig opptatt av kiting, og slik progresjon, som Vegard.  Vi gleder oss veldig til fortsettelsen og hva denne karen har og by på i tiden fremover.  Vegard møter du oftest over tretoppene på Vegglifjel, på Hvittensand ved Larvik eller andre plasser hvor vinden er å treffe.

Velkommen på teamet Christian Lian
 

Hvem er Christian Lian?

Navnet er Christian og jeg våknet til liv i Trondheim en gang for 36 år siden.

Siden den har jeg drevet med mye rart, mest innen data men har også vært ute på linebåt, jobbet med trevirke, metall/sveising så jeg kan gjøre det meste. Jeg er også opptatt av å ta vare på miljøet og setter ikke pris på sløsing, overdreven bruk av plast osv.

Foruten kiting så er gitar og vokal den lidenskapen jeg har i livet og er det jeg driver med når det ikke finnes vind.

Ellers er jeg en hjelpsom kar som man sjelden trenger å be to ganger.

Når startet du å kite?

Jeg var så heldig og få et kurs i Thailand 2012 i julegave og fikk badet mye da det ikke var spesielt mye vind. Jeg lærte derimot og håndtere kiten i lite vind og var oppe på brettet en gang, stoked!

Dessverre hadde jeg ikke råd til kiter da så det gikk noen år får jeg fikk sjansen. I 2015 fikk jeg endelig kjøpt meg en kitepakke fra Ivinden og etter en 3-4 supermann hopp på trynet på Øysand og en dag på Rædegården var jeg oppe på brettet begge veier.

Etter det var jeg så klart hekta og har stort sett vært ute vær eneste vind dag siden det. Jeg kiter også hele året på vann, tørrdrakt er virkelig en flott oppfinnelse!

Favoritt spot/triks?

Favoritt plassen er definitivt Valset. Den spotten fungerer på nesten alle vindretninger, man har skjær og holmer som lager flatvann på høyre side av fergeleiet og fine kickers på venstre. Alt i alt en knall spot!

Favoritt trikset er nok Invertert front roll, utrolig morsomt og fly opp ned!

Hva jeg gjør kommer helt an på forholdene. Blåser det litt mindre så blir det mye front og backrolls med div grabs og gjerne unhooked, man har et så bredt spekter med kiting at man sjelden kjeder seg. Blåser det mye elsker jeg og booste og drar som regel ut med 9m GTS4 i det meste av vind, den kiten er bare sykt god å flyr som en drøm til du ikke klarer å holde den. Det var den jeg hadde når jeg kom meg opp på 10 meter, en utrolig følelse!

Det store målet mitt videre er kiteloops og megaloops og Cape town er nok det stedet som står høyest på reiselista

Sosiale medier?

Dere finner meg på Instagram: @Trigenetic, Facebook: Christian Lian, Woo: Christian Lian

Hos Ivinden.no:

Christian skal presentere oss i områdene rundt Trondheim. Vi gleder oss til å se hva denne fyren har og by på i tiden hos oss i Ivinden.no

Hvorfor er Snowkiting den raskest voksende vintersportaktiviteten?

Veldig populær!

Snowkiting har opplevd en betydelig økning i popularitet de siste årene på grunn av overfylte alpinbakker, dyre heiskort.  Derfor søker vinterentusiaster nye og uutforskede stier å oppdage. Spesielt blant erfarne skiløpere og snowboardere har denne relativt nye sporten blitt en elsket utendørsaktivitet. Den tar deg bort fra massene, overprisede alpinanlegg og bringer deg tilbake til naturen. Snowkiting kan bokstavelig talt gjøres overalt, ta deg til store åpne sletter eller åser, klatre opp fjell, utforske backcountry eller race innsjøene.

En engangsinvestering

For å komme i gang alt du trenger er et grunnleggende snowboard eller ski set-up, en engangs investering i en (de)powerkite og en trapes. Vente til snøen begynner å lave ned og du er goo to go! Med den minste brisen kan du seile avgårde med vinden og ha en morsom og non-stop adrenalin rush. Enten du bare ønsker å cruise bortover eller prøver å sette de mest kompliserte freestyle manøvrer, har snowkiting alt!

Når du begynner å snowkite, vil det også åpne seg muligheter til å ta prøve kiteboarding på vann! Sammenlignet med kiteboarding, er snowkiting mye lettere å lære og mer tilgjengelig. Du kan starte på en flat overflate med minimum vind, ved hjelp av en liten treningskite og et snowboard eller par ski. Fordi det er knapt noen motstand når du glir over snøen.  Du vil kunne seile avgårde med den minste brisen. Alle kan snowkite!

Snowkiting er for alle

Enten du er ung eller gammel, mann eller kvinne, kan alle lære seg snowkiting. Alt du trenger er en kite og et par ski eller snowboard. Legg til litt vind og snø og du er klar til å gå. En av hovedgrunnene til at snowkiting er så tilgjengelig, er lavrisikoen. Du kan øve på flate flater som er dekket av et tykt lag med snø med minimal vindhastighet. Når du mestrer det, så åpner det seg en ny verden.

Nyt friheten

Er det ikke vakkert å være omgitt av fjell dekket av frisk snø? Snowkiting gir deg frihet og mulighet til å utforske fjellene på en utrolig måte. Du kan i utgangspunktet gå hvor som helst du vil ved å fly en kite. Klatre opp noe fjell er utfordrende, men absolutt mulig. Når du er der oppe, kan du fortsette å oppdage eller snowboard / ski nedover. 

Snowkiting åpner definitivt en ny verden for deg! Du kan nå betydelige hastigheter, klatre opp fjell, hoppe og glide. Kom deg opp av sofaen og utforsk vakre steder med kiten din. Ingen heis eller parkeringsbilletter er nødvendig.

Hvordan komme i gang?

 

Vi anbefaler at du melder deg på kitekurs da slipper du å beg i alle nybegynner tabbene :-) samtidig som det er sosialt og du treffer nye kitekompiser.  I tillegg får du testet forskjellige kiter og størrelser.  Det gjør det lettere når du skal kjøpe kiteutstyr senere.

Er det ikke kurs der du bor er det lurt å starte med en treningskite  Det finnes en mengde varianter, fasonger og priser.  Her er det litt lommeboka som bestemmer.  Men enkelt kan vi si at 3-liners treningskiter er enklere og tryggere en rene 2-linere. 

Når du mestrer treningskiten og du er klar for å ta neste steg er spørsmålet hva du skal kjøpe?  Mange velger å ta turen innom Finn.no, men her er det lett å havne opp med utrangert utstyr til en billig penge.  Så vær litt påpasselig her.  En fin regel er kanskje ikke kjøp utstyr som er mer en 4 år gammelt.  Ikke kjøp en kite som er den kiten han eller hun lærte seg å kite med!  Den er da helt sikkert krasjet en mengde ganger og har kanskje ikke så mange timene igjen.

Tenker du at du skal ha en kite til bruk på hytta, kun til bruk på snø og fine turer innover fjellet?  Da er kanskjer en HQ4 Apex eller Peter Lynn Lynx fine foilkiter å ta en nærmere kikk på.  Suverene og prisgunstige foilkiter, som er stabil, forutsigbar men også leken.  Er du litt mer nysgjerrig og søker en mer utfordrende kite er kanskje HQ4 Montana eller Peter Lynn Leopard kitene du burde se nærmere på.  HQ Montana gikk nesten helt til topp i enduroløpet Vake, så dette er meget gode kiter til fornuftige priser.

Tenker du å kite på vann i tillegg er tubekiter/oppblåsbare kiter tingen.  Her har vi også flere merker/modeller å velge mellom - ingen som sa at dette skulle være enkelt :-)  Men skal du ha meget gode allround kiter er det Core XR og Eleveight RS som er valgene.  Her har du kiter som scorer høyt på Bigair, Hangtime og Kryssing opp mot vinden i tillegg til enkelthelt og gode sikkerhets mekanismer.  Ønker du kiter som utfordrer deg litt mer er det Core GTS og Eleveight FS som du bør studerer nærmere.

Mange valg en skal ta hensyn til, så ta kitekurs, da får du testet mye forskjellig utstyr og størrelser.  Ta gjerne kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne å velge.

 

Reisebrev fra Læsø kitecamp 2017

Av: Helge Risnes

Reisebrev fra Læsø kitecamp 2017

Tidlig onsdag morgen møtes vi på kaia i Larvik. To romsdalinger, tre vestfoldinger og selveste Mr. Ivinden.

Vi tar en stopp på Palmestranden ved Fredrikshavn før vi tar ferja ut til Læsø. I en spektakulær solnedgang entrer vi øya med lovnader om kuling og solvær.

Vi rekker en 30min økt like før mørket er over oss. Aldri før har vi vel stresset så mye for å få en så liten økt i moderat vind.

Vi våkner til sol og 17gr på torsdagen. En frokost inntas i hu og hast før vi dundrer til spotten helt øst, Bløden Hale. Her dundrer vinden inn og vi får en bra økt med litt rotete sjø. Etter en lunsj ruller vi til Stokken da høyvannet gir nydelige muligheter for flattvann. Og sånn går dagene. Stå opp, forkost, 30min kjøretur til spotten, kiting i 3-4 timer, lunsj, kjøre 30min til Stokken og avslutter dagen der med konge flattvanns økter. Vinden ligger steddy sør øst og varierer fra stabile 12-14 sekm til 18-20sekm på de forskjellige dagene. Super stabil vind med unntak av på spotten Stokken. Det er nemlig ikke en retning som anbefales men det gav vi blanke i. Flatt vannet skulle brukes og nytes.

Totalt var vi ca 100 personer der ute. Med så mange kitere og så bra forhold kan ting skje. En var uheldig og knakk foten eg en rev av halsen på en vinflaske og kuttet seg. Og ja en fikk en strekk i nakken men det gikk seg til. Det er selvfølgelig tre uhell for mye men alt i alt så er det ikke så ille syns jeg.

Vil rette en stor takk til Trond og ivinden.no as for et flott opplegg som friste veldig til gjentagelse.

Takk til dere andre som var med og satte stemningen i taket under hele oppholdet og turen som sådan. Helt rått å kjemien stemte på gjengen.

Dro sammen en memory lane film for å ha noe å se tilbake på.

Velkommen på teamet Kristian-andre!
 

Hvem er Kristian-andre?

Mitt navn er Kristian André, og jeg er en fyr fra Vinstra i Gudbrandsdalen. Jeg fyller 26 år i oktober. På fritiden min driver jeg selvfølgelig med kiting, og fluefisking er også en interesse. Bruker også en del tid med dattera mi på 3 år. Du ser meg som oftest med et smil rundt munnen, og du finner meg stort sett på fjellet eller ved vannet; da oftest med en kite. Jeg liker å gå i fjellet for å skue etter nye bortgjemte perler å kite på.

Når startet du å kite?

Jeg prøvde å kite for første gang i 2010, det endte med en kraftig hjernerystelse etter et heftig møte med bakken. Tross alt så fikk jeg ikke skrekken! Jeg starta i 2014 med kiting som en fast hobby, og ble helt hekta etter jeg ble med Innherred kiteklubb på Leksdalsvatnet for å kite på vann. Mestringsfølelsen av å kunne kjøre på vann med et brett på beina de første 100 meterne er helt unik. Smilet gikk fra øre til øre!

Favoritt spot/triks?

Foreløpig er det Leksdalsvatnet i Trøndelag på sommeren, og Kroksjøen på vinteren.

Det kommer nok flere, ettersom at bucketlisten av spotter jeg vil besøke de kommende årene er nokså mange. Både her i Norge og i utlandet. Utforsking er en stor del av det jeg liker med kitingen, og det å oppleve nye steder og møte nye mennesker. Liker å utfordre meg selv og mine grenser. Har foreløpig ikke helt funnet min kjørestil eller favoritt-triks, men det kommer! Det viktigste for meg med kitingen er å ha det moro og utforske. Jeg liker å gi andre mennesker muligheten til å få mestringsfølelsen av og kontrollere kreftene i kiten.

Sosiale medier?

Dere finner meg på Instagram under «@kristianrpettersen».

Og på Facebook under navnet «Kristian Andre Ruud Pettersen».

Hos Ivinden.no:

Kristian-Andre skal presentere oss som en av våre teamkjørere/promotører, kiteinstruktører, og kitecamp-manager i utland. Vi gleder oss til å se hva denne fyren har og by på i tiden hos oss i Ivinden.no

Velkommen på teamet Mikael!

 

Hvem er Mikael forresten?

Jeg en 17år gammel skolegutt fra Sandefjord. Utenom skole går det bare i kiting og litt pc titting her og der. Jeg kiter hele året rundt, spiller ingen rolle om det er 0 grader i vannet og 2 grader i lufta

Når startet du å kite?

Første gang jeg prøvde kiting var sent i oktober 2016. Har alltid hatt lyst til å kite siden jeg var 12 år og så det for første gang da jeg var på ferie i Varberg i 2012 (pappas surfeferie). Når jeg prøvde det ble med en gang hektet og kitet bare fram og tilbake på vannet. så kom snøsesongen og det var der jeg hoppet for første gang! Hoppet var kanskje en halv meter og da ble jeg extremt gira :-) Nå hopper jeg vel rundt 10-11 meter😜

Favorit spot/trick?

Har ikke funnet noe favoritt spot enda og heller ikke funnet stilen min eller favoritt triks, men er mye på Hvitensand og Langeby. Foreløpig tror jeg at jeg blir en big air gutt😎 Liker veldig godt løftet og hangtime som Core XR gir. i 8 år har jeg drevet med turn og i 2014 var jeg en av få i Norge som tok Trippel forlengs salto. Har alltid vært spretten og hatt turn i kroppen, men i starten av 2015 mistet jeg interessen av flere grunner.

Sykt gira for å være en del av ivinden crew og for å kunne kjøre Core.